Bestemmingen

Onze comfortabele cruiseschepen doen ondermeer de Finse hoofdstad Helsinki en de charmante stad Turku aan.

Helsinki
Helsinki is een ideale stad voor architectuur- en designliefhebbers! Finse ontwerpers en architecten zijn bekend om hun prachtige, eenvoudige en functionele designs en hedendaagse uitstraling. Deze uitstraling is zo fameus, dat Helsinki in 2012 werd uitgeroepen tot ‘design capital of the world’. Nog steeds draagt Helsinki deze titel met verve. Zo wordt elk jaar de designweek georganiseerd, waarbij het beste van het Finse design aan het grote publiek wordt gepresenteerd. Helsinki staat bol van de moderne architectuur vermengd met andere stijlelementen. Sommige wijken bestaan bijvoorbeeld grotendeels in uit Jugendstil gebouwen. De stad is gebouwd op vooral onregelmatig gevormde eilanden, waardoor de stad een afwijkende structuur heeft. Zo zijn er meerdere havens, is er geen echte rondweg en telt Helsinki een groot aantal bruggen

Turku
Turku is gelegen aan de monding van de Aurarivier in het zuidwesten van het land. Het is de oudste stad van Finland. Na de verovering van Finland door Zweden werd Turku de hoofdstad van wat toen een Zweedse provincie was. Turku is nog altijd één van de grootste steden van Finland en kent een veelzijdige economie

U kunt er ook voor kiezen om vanaf deze plaatsen verder Finland in te reizen en een bijzondere vakanties te boeken bij de volgende aanbieders:

Natuurlijk Reizen
SNP Natuurreizen

Wilt u een van de mooiste en schoonste hoofdsteden in de wereld ontdekken? Kom dan aan boord van één van onze veerboten die Stockholm aandoen

Stockholm heeft meer musea dan enige andere Europese hoofdstad. Maak een wandeling door de stad en ontdek waarom Stockholm wordt aangeduid als “Het Venetië van het Noorden”. De hoofdstad van Stockholm ligt verspreid over maar liefst 14 eilanden in het Mälarmeer, aan het oosten van de stad heb je een prachtig uitzicht over de Oostzee. De indrukwekkende openbare gebouwen, paleizen, rijke cultuur en musea vertellen op prachtige wijze de 700-jarige historie van de stad. Nergens wordt dit beter geïllustreerd dan in de Oude Stad (Gamla Stan): dat betekent met kinderkopjes geplaveide straten, scheefstaande maar prachtig bewaarde gebouwen, het Koninklijk Paleis, gothische kerken, uitstekende cafés, bars en restaurants en winkels met Zweedse designartikelen.

Schaf een Stockholmkaart aan als u deze stad bezoekt. Voor het reizen per bus, trein en metro. Daarnaast krijg je ook nog eens gratis toegang tot veel musea en andere attracties in Stockholm.

Vanzelfsprekend kunt u vanuit Stockholm ook verder Zweden in reizen en een bijzondere vakantie te boeken bij de volgende aanbieders:

Natuurlijk Finland
Natuurlijk Reizen
SNP Natuurreizen
TUI Nederland

Estland is de meest noordelijke van de drie Baltische staten. Een overtocht van Zweden naar Estland met Viking Line duurt slechts 2,5 uur. Een bezoek aan dit land zorgt voor een hoop indrukken! In het oude centrum van de hoofdstad Tallinn lijkt het of u terug in de tijd gaat. Tallinn is een oude Hanzestad en het centrum van de stad straalt dan ook een geweldige historie uit. Tegelijkertijd is Tallinn een moderne stad waar menig westers toerist zich met gemak dagenlang vermaakt. Ook andere steden in Estland, zoals Tartu, Narva en Parnu, zijn ook de moeite waard voor wie even wat cultuur wil opsnuiven.

Het is heel gemakkelijk om te reizen op je eigen in Estland, deels vanwege zijn omvang en mede dankzij de grote wegen. Estland heeft meer dan 1500 eilanden, prachtige stranden en prachtige kastelen

Vanzelfsprekend kunt u vanuit Tallinn ook Estland in reizen en een bijzondere vakantie boeken bij de volgende aanbieders:


SNP Natuurreizen
Shoestring
Koning Aap
Tui Nederland
Pharos Reizen

De Åland eilanden liggen in de Baltische Zee, tussen Zweden en het vasteland van Finland. Het heeft z’n eigen vlag, eigen postzegels en eigen kentekenplaten. Van de meer dan 6500 eilanden zijn er 65 bewoond. Op het grootste eiland ligt de hoofdstad Mariehamn en daar wonen 10.000, van de in totaal 25.000 bewoners van de eilanden.

Uniek stukje Europa
Deze archipel vormt een autonoom gebied binnen Finland waar Zweeds de voertaal is. Het bezit van de eilandengroep vormde in het verleden regelmatig aanleiding tot strijd tussen Zweden, Finland en Rusland maar tegenwoordig is het een vredig en gedemilitariseerd gebied. De bewoners van de Åland eilanden (spreek uit als olland) spreken Zweeds maar behoren toe aan Finland.

Vanzelfsprekend kunt u vanuit Tallinn ook Estland in reizen en een bijzondere vakantie boeken bij de volgende aanbieders:


SNP Natuurreizen
Tui Nederland
Pharos Reizen.

Finland

Finland het land van de middernachtzon en duizend meren. Op vakantie naar Finland? Beleef het noorderlicht en geniet van de ongerepte natuur, rust, ruimte en de uitstekende Finse keuken. De zomers zijn heerlijk en stabiel en de winter in Finland is altijd sneeuwzeker. In de skigebieden in Lapland ligt van november tot mei volop sneeuw om te langlaufen en skiën. Finland is ‘het land van de duizend meren’ dus zomers kunt u heerlijk zwemmen en in de winter kunt u met een husky- of rendiersafari’s een tocht over de bevroren meren maken.

Sweden

Ga je voor de mooiste natuur, op ontdekkingstocht met je kinderen of ga je voor actie en avontuur? In Zweden kan het allemaal! Kies voor een zomer op z’n Zweeds. Neem een duik in je eigen meertje, peddel door de archipel, maak je ontbijtje zoals de Zweden dat doen en geniet van de lange zomeravonden.  De hoofdstad van Stockholm ligt verspreid over maar liefst 14 eilanden in het Mälarmeer, aan het oosten van de stad heb je een prachtig uitzicht over de Oostzee. De indrukwekkende openbare gebouwen, paleizen, rijke cultuur en musea vertellen op prachtige wijze de 700-jarige historie van de stad.

Estland

Estland is de meest noordelijke van de drie Baltische staten. Een overtocht  van Zweden naar Estland met Viking Line duurt slechts 2,5 uur. Een bezoek aan dit land zorgt voor een hoop indrukken! In het oude centrum van de hoofdstad Tallinn lijkt het of u terug in de tijd gaat. Tallinn is een oude Hanzestad en het centrum van de stad straalt dan ook een geweldige historie uit.

Åland eilanden

De Åland eilanden liggen in de Baltische Zee, tussen Zweden en het vasteland van Finland. Het heeft z’n eigen vlag, eigen postzegels en eigen kentekenplaten. Van de meer dan 6500 eilanden zijn er 65 bewoond. Op het grootste eiland ligt de hoofdstad Mariehamn en daar wonen 10.000, van de in totaal 25.000 bewoners van de eilanden.

Comments are closed.